به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، چنانچه رنجش و دلخوري زوجين بطور مكرر ايجاد و طولاني شود اين تاخير در بهبودي باز هم طولاني تر مي شود.
يكي از محققان دانشگاه ويلز كه در اين تحقيق شركت داشته مي گويد: " ما مي دانيم كه استرس مداوم قدرت ايمني بدن را تضعيف مي كند اما اينكه يك مشاجره 30 دقيقه اي ميان همسران بر بهبودي زخمهاي بدن تاثير آشكار بگذارد تكان دهنده است ".
محققان بر روي همسران بين سنين 22 تا 77 سال مطالعه كرده و به اين نتيجه رسيده اند كه وقتي همسران راجع به مسائلي كه علاقه اي به آن ندارند يا خواهان تغييرش هستند با يكديگر به تبادل نظر مي پردازند بدون اينكه دچار استرس و عصبانيت شوند تاخيري در بهبودي زخم هاي بدني به ويژه پوستي شان ايجاد نمي شود اما وقتي در مورد مسايلي با يكديگر به مشاجره مي پردازند كه همراه با رنجش و دلخوري است در بهبودي زخمها تاخير ايجاد مي شود.
جالب اين است كه بحثهاي پراسترس در اكثر موراد مربوط به مسائل مالي يا خانواده هاي همسران است ، ازطرف ديگر زخمهاي سطحي يا زخمهاي معده در همسراني كه از يكديگر رضايت ندارند و مرتب به بحث با يكديگر مي پردازند به طور كلي فقط تا 60 درصد بهبود مي يابند.
بنابرهمين گزارش ، وقتي اين مسائل ميان همسراني كه در سنين ميانسالي هستند ايجاد شود تاثير آن به مراتب وخيم تر از افراد جوان است . زيرا در اينگونه افراد عوارضي از قبيل فشار خون ، ديابت و مسايل ديگرنيز به تعويق افتادن زخمها كمك كرده و روند بهبودي با مشكلات بيشتري مواجه مي شود.
نظر شما